Eettisyys ei ole pehmoilua vaan vastuunkantoa

Julkaistu 4.9.2016

Eettisen johtamisen kehittämiseen painottunut visionFactor-ohjelma haastaa pohtimaan johtajuutta muun muassa vastuunkannon ja tuloksellisuuden näkökulmasta.

Jaana_Kokko_web.jpg

Pitkän johtajakokemuksen omaava Jaana Kokko halusi haastaa itseään ja oppia uutta. Hän kaipasi vahvistusta etenkin eettisen johtamisen ajattelumallin kehittämiseen.

- Mielestäni eettisyys-sana ymmärretään usein väärin. Kyse ei ole pehmoilusta vaan siitä, että kehitetään ja mietitään uusia avauksia, kannetaan vastuuta ja ollaan tuloksellisia. Johtaminen on usein tiukkaa ja kovaa, joten halusin tästäkin näkökulmasta saada ja antaa vertaistukea sekä verkostoitua, Jaana kertoo.

Oulun Autokuljetus Oy:n toimitusjohtajana toimiva Jaana piti visionFactor-ohjelman vapaaehtoista opintomatkaa Kapkaupunkiin merkittävänä oppimiskokemuksena ja varsinaisena vastakohtien kulttuurina. Ohjelmaan liittyvässä kehitystyössä hän kuvasi Oulun Autokuljetuksen hallitustyöskentelyä ja teki hallitukselle uuden työkalun itsearviointia varten.

- visionFactor-ohjelman myötä olen kyseenalaistanut omat ajattelu- ja johtamistapani ja näen asiat sekä ihmiset nyt laajemmasta perspektiivistä. Ryhmän yhteenkuuluvuus ja tuki olivat minulle ohjelman aikana todella tärkeitä. Tarttuipa mukaan uusia ystäviäkin, Jaana sanoo. 

visionFactor-ohjelman yhtenä asiantuntijana toimiva Erika Heiskanen sanoo, että johtamisen osaaminen on käytännössä usein yritysten lasikatto. Toiminnan kehittäminen onkin hyväksi aina koko organisaatiolle.

- Organisaation tai yrityksen koolla ei ole väliä, vaan kehittämistä voi tehdä ihan kaikenkokoisiin yrityksiin. Haasteet toki muuttuu organisaation koon myötä, mutta ihmiset ja perushaasteet ovat mukana kaikessa toiminnassa organisaation koosta ja toimialasta riippumatta, Erika huomauttaa.

Muun muassa eettisen johtamisen vahvistamiseen erikoistunut Erika johdattaa visionFactor-ohjelman opiskelijat ajattelemaan, mitä hyötyä eettisestä johtamisesta on johtajalle itselleen ja koko organisaatiolle sekä miten eettisyytä voisi entisestään kehittää.

- Jos ei koskaan ota kehittämiselle aikaa, ei se parempi huominen koskaan koita. Oppiminen tapahtuu aina huomista varten.