Kasvu on signaali terveestä yrityksestä

Julkaistu 13.11.2017

Tammikuussa 2018 käynnistyvän growthFactor-kasvuohjelman toinen sparraaja Anne Korkiakoski on markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen, jolla on monipuolinen näkemys kasvun kierteestä ja sen kriittisistä pisteistä.

Anne_Korkiakoski.jpg

– Markkinaosuuksia vallataan keskittymällä tuotteisiin, konseptointiin ja brändinrakennukseen. Kasvuhalukkuus kertoo terveestä yrityskulttuurista ja positiivisesta kasvun kierteestä. Kasvuyritys on usein parempi kuin kilpailijansa ja asiakastyytyväisyys vaikuttaa suoraan kysynnän kasvuun, Anne kiteyttää.

Annella on taustaa niin toimitusjohtajan kuin yrittäjänkin roolista, mutta tänä päivänä hän toimii täysipäiväisenä hallitusammattilaisena, joka mahdollistaa myös osallistumisen erilaisiin sparraus- ja mentorointiohjelmiin. Anne vaikuttaa Oulun Energian hallituksessa, joten sekin puolesta hän reissaa entiseen kotikaupunkiinsa vähintään kerran kuussa.

– On palkitsevaa olla luomassa uutta yhteisöä ja yhteisön jäsenten rooleja suhteessa toisiinsa. Ryhmien vertaistuki on tärkeää ja kasvuhaluiset yrittäjät mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. Olen itsekin ollut kasvuyrittäjä, joten samaistumispintaa löytyy, Anne kertoo.

Kasvuyritys on erityisen haastava johdettava. On pystyttävä tekemään onnistuneita rekrytointeja ja täyttämään uusien asiakkaiden positiiviset odotukset. Myös tietojärjestelmien ja tukifunktioiden kehittäminen tulevat kasvuyrityksillä jossain vaiheessa eteen, ja siinä onkin sitten monta palapelin palasta hallittavana.

Sisäinen tyytyväisyys johtaa asiakastyytyväisyyteen, joka puolestaan saa aikaan hyviä tuloksia ja sitä myöten kasvua. Tämä positiivinen kierre onkin Annen mukaan kasvun perusrakenne. Tärkeimmäksi pointiksi kasvuyrittäjyydessä Anne mainitsee asenteen, joka heijastuu suoraan yritykseen.

– Asenne vaikuttaa suoraan siihen, millainen kierre syntyy. Kasvuyrityksessä pätevät samat lainalaisuudet kuin vaikkapa lentokoneessa, jossa pitää kiinnittää happinaamari ensin itselle ja vasta sitten auttaa muita. Jos yrittäjä osaa huolehtia omasta jaksamisestaan ja johtaa itseään, on kasvun johtaminenkin helpompaa.

 

Haku tammikuussa 2018 starttaavaan growthFactor-ohjelmaan on käynnissä 15.12.2017 asti, hakulomakkeen löydät growthFactor-sivulta!