Kasvun vipuvarret esiin!

Julkaistu 25.10.2016

Satu Vainio toimii marraskuussa alkavassa growthFactor-ohjelmassa valmentajana, jonka rooli on löytää yhdessä osallistujien kanssa yritysten kasvun vipuvarsikohdat.

Satu_Vainio.jpg- Nykyään ajatellaan usein, että kasvu on vain StartUp-yritysten pöhinää, mutta sehän koskee kaikkia yrityksiä. Kun hahmotellaan olemassa olevat mahdollisuudet, tapahtuu kasvu vähän kuin itsestään. Minimipanoksella saadaan maksimitulos, kunhan vain löytää sen oikean vipuvarren, Satu sanoo. 

Satun valmennuksessa käydään läpi kasvua vauhdittavia bisnesajattelun perusteita, lukuja ja kustannuspolitiikkaa, mutta keskitytään myös siihen, että yritetään löytää keino tehdä asiat jotenkin toisin. 

- Ansaintalogiikan löytämisen lisäksi on tärkeää, että yritystoimintaa katsoo vähän uudesta näkövinkkelistä ja tekee jotain, mitä muut eivät ole vielä keksineet. Esimerkiksi yksi aikaisempi valmennettavani keksi yhdistää työterveyshuollon ja liikuntapalvelut tarjoten nyt kokonaisvaltaista terveydenhuolto- ja liikuntakartoituspakettia, joka tähtää tietenkin kokonaisvaltaisempaan hyvinvointiin kuin nämä kaksi osa-aluetta erikseen. 

Satun mukaan kasvavassa yrityksessä työskentely on itsessään jo niin mukavaa, että kasvua kannattaa tavoitella. 

- Myös yrittäjän vaikuttavuus kasvaa, jonka myötä on mahdollista jättää jälkensä tähän maailmaan. Puhumattakaan siitä, että Suomi tarvitsee kasvuyrityksiä.