Kasvuun pitää olla polte

Julkaistu 5.12.2017

Tammikuussa käynnistyvän growthFactor-kasvuohjelman toisena sparraajana Anne Korkiakosken rinnalla toimii jo aiemmasta kasvuohjelmasta tuttu Miia Porkkala, kun Seija Lukkala joutui jättäytymään ohjelmasta pois. Edellisestä growthFactor-sparrauksistaan huippupalautteet kerännyt Miia on toisen polven perheyrittäjä ja AhoGroup-yhtiöryppään hallituksen puheenjohtaja, joten tällä jämäköistä otteistaan tunnetulla naisella löytyy kokemusta ja näkemystä kasvuun!

- Kasvua pitää ihan oikeasti haluta, nälkä kasvuun ja kehittymiseen on oltava kova, Miia pohtii. Mia_Porkkala.jpg

Miian mielestä hyväksi kasvuyrittäjän huoneentauluksi käy lausahdus ”vierivä kivi ei sammaloidu ja seisova vesi haisee”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sekä kasvuyrittäjän että yrityksen pitää mennä eteenpäin eikä tyytyä nykytilaan.

Perheyhtiö Rukakeskus Groupin toimitusjohtajanakin toimineella Miialla on jo muodostunut odotukset oman kasvuryhmän suhteen edelliseen sparrausohjelmaan peilaten. Hän odottaa, että osallistujat ovat sitoutuneita ohjelmaan, ja että toiveet ja haasteet ovat valmiiksi mietitty. Näin yhteisessä työssä päästään saman tien liikkeelle ja muutoshalun moodi on suunnattu tiukasti kohti kasvua.

- Kasvuyrittäjä ei saa pelätä virheitä, ne pitää mieluummin hyödyntää kasvun paikkana. Pelko estää riittävän kauas kurkottamisen, Miia kiteyttää.


Katso Miia Porkkalan ja Anne Korkiakosken esittelyt sekä tarkemmat koulutustiedot growthFactor-sivulta!