Tutustu huippusparraajiimme ja valmentajaamme!

Tammikuussa 2018 alkavassa kasvuohjelmassa aikaansa, asiantuntemustaan ja osaamistaan yrittäjille jakavat huippusparraajat Satu AhlmanAnne Korkiakoski ja Miia Porkkala. Valmentajana toimii Satu Vainio Novetos Oy:stä. 

Hyödynnä huippusparraajiemme laaja-alaista kokemusta ja näkemystä liiketoiminnan kasvattamisesta ja kehittämisestä. Tartu tilaisuuteen, nyt on sinun vuorosi!

Vuoden 2018 growthFactor-ohjelman huippusparraajat ja valmentaja

Anne Korkiakoski

Anne Korkiakoski

Sparraaja

Anne Korkiakoski on timantinkova markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen, jolle kasvu ja kehitys ovat välttämätöntä. Hän on valmistunut Vaasan Yliopistosta, jossa hän toimii nyt hallituksen jäsenenä. Anne on syntynyt Oulussa, ja toimii myös Oulun Energian hallituksen jäsenenä. 

Työurallaan Anne on tehnyt töitä markkinatutkijana, kouluttajana ja konsulttina ja hänet valittiin vuoden markkinointijohtajaksi 2012. Lisäksi hän on toiminut 15 vuotta toimitusjohtajana sekä yrittäjänä mainos- ja viestintätoimistossa. Anne on työskennellyt markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä johtoryhmän jäsenenä Elisassa ja KONEella. 

Täysipäiväisenä hallitusammattilaisena hänellä on monipuolinen näkemys siitä, kuinka keskittymällä tuotteisiin, konseptointiin ja brändin rakentamiseen vallataan markkinaosuuksia. Kasvu on fokuksessa.

Miia Porkkala

Miia Porkkala

Sparraaja | Aho Group

KTM Miia Porkkala on toisen polven perheyrittäjä. Nykyisin hän työskentelee AhoGroup-yhtiöryppään hallituksen puheenjohtajana. Sitä ennen hän toimi mm. perheyhtiön Rukakeskus konsernin toimitusjohtajana vuosina 2004–2014.

AhoGroup-yhtiöön kuuluvat matkailuliiketoimintaa harjoittavat Rukakeskus-konserni sekä terveydenhuoltoalalla toimiva Aava Terveyspalvelut -konserni. Rukakeskus-konsernin muodostavat Rukakeskus Oy, Pyhätunturi Oy sekä TuottoOmistus Oy, jotka harjoittavat laskettelu- ja majoitusliiketoimintaa Rukan ja Pyhän matkailukeskuksissa. Aava Terveyspalvelut -konserniin kuuluvat Aava lääkärikeskus -ketju, Pikkujätti-lastenlääkäriasemat sekä Uudenmaan Seniorikodit Oy. Vähemmistöosakkuudet konserneilla on Tunturimax Oy:ssä, Syöpäsairaala Docrates Oy:ssä sekä Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä. AhoGroup-konsernin liikevaihto osakkuusyhtiöineen kaudella 2016–2017 on n. 130 miljoonaa euroa ja konsernissa työskentelee yli tuhat ammattilaista.

Satu Ahlman

Sparraaja | Ahlman & CO Development

Satu Ahlmanilla on pitkä kokemus yksityisen liiketoiminnan kehittämisestä ja erinomaiset  verkostot. Hän on ollut mukana satojen hoivayritysten alkutaipaleella, kehittämisessä ja kasvussa, kriisikonsultoinnissa ja yritysjärjestelyissä.

Satu on innostava, asiantunteva ja napakka sparraaja, jonka intohimo on saavuttaa yhteinen tavoite. Sadun vahvuuksia ovat erityisesti kasvurahoitus, myynti ja markkinointi sekä erityisesti hoiva- ja hyvinvointialan yrittäjyyden kehittäminen. Satu jämäkät kasvuopit antavat varmasti vauhtia yritykselle – alasta riippumatta.

Satu Vainio

Satu Vainio

Valmentaja | Novetos Oy

Satu Vainiolla on vankka kokemus yrittäjien sparraamisessa uusille toimintatasoille. Kasvun olennaiset tekijät löytyvät Sadun mukaan keskittymällä vahvuuksiin sekä yrityksen ja sen toimintaympäristön hahmottamiseen uusista näkökulmista. Kasvuhakuisen yrityksen on muistettava markkinoida ja myydä rohkeasti.

Satu ammentaa työhönsä viimeisintä tutkittua tietoa ketterien edelläkävijäyritysten kokemuksista. Ne menestyvät huikeasti yhdistämällä asiakaskeskeisyyden työntekijöiden yrittäjähenkisyyteen. Turhat rakenteet ja toiminnot on purettu. Sadun koulutuksiin osallistuneet yrittäjät kertovat usein ylittäneensä asettamansa tavoitteet. Ja iltalukemiseksi suosittelemme Sadun kirjaa: ”Potkua palvelubisnekseen – asiakaskokemus tehdään yhdessä”.

Edelliset huippusparraajat ja valmentajat

 
 

Anne Berner

Sparraaja, ohjelman kummi | Vallila Interior Oy

Pilottiryhmän huippusparraajana toimi johtaja Anne Berner Vallila Interior Oy:stä. Jatkossa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toimii kasvusparrausohjelman kummina. 

 

Satu Helkama

Satu Helkama

Sparraaja | Helkama-yhtiöt

Satu Helkama on 4. sukupolven perheyrittäjä. Satu tuli osakkaaksi perheyhtiöön ja sitä kautta mukaan hallitustyöhön vuonna 1999. Vuodesta 2005 Satu on ollut päätoimisesti mukana Helkaman eri yritysten toiminnassa sekä Helkama Emotor Oy:n pääomistajana. Tällä hetkellä Satu toimii polkupyörä- ja kaapelikonserni Helkama Emotorin emoyhtiön toimitusjohtajana sekä hallituksen jäsenenä Helkaman kaapeli-, polkupyörä-, automaahantuonti-  ja autonvuokrausyhtiöissä. Helkama-yhtiöiden brändejä ovat Helkama, Jopo, Insera, KTM, Merida, Skoda, Avis ja Budget. Satu nauttii yrityksen monialaisuudesta, joka antaa hänelle pohjan laaja-alaiselle liiketoiminnan ymmärrykselle. Rohkeus, riskinottokyky ja itsensä peliin laittaminen – siinä Sadun kasvun elementit.

Satu Mehtälä

Sparraaja | Boardman Oy

KTM Satu Mehtälä on liikkeenjohdon kehittäjä, jolla on monipuolinen kokemus taloushallinnon, yritysviestinnän ja markkinoinnin johtotehtävistä sekä yritysrahoituksesta ja yleisjohdon tehtävistä. Hän on toiminut mm. Lentekin talous- ja markkinointijohtajana Venäjällä, YIT-yhtymä Oyj:n viestintä- ja sijoittajasuhdejohtajana, Ilmarisen viestintäjohtajana ja Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatexin toimitusjohtajana. Hallituskokemusta hänellä on Fira Oy:stä, Kalevala Koru Oy:stä, Kotimaa Oy:stä, Woodprime Oy:stä ja Boardman Oy:stä. 

Mehtälä edistää start-up-yrittäjyyttä bisnesenkeliverkosto FiBANin aktiivisena jäsenenä. Hän on myös Naisten Pankin perustajajäseniä ja ensimmäinen puheenjohtaja. 

Katja Noponen

Sparraaja | Katja Noponen Oy

Katja Noponen on perustanut yrityksensä 26-vuotiaana ja yritys on nyt Suomen suurin yksityinen ammatillista kuntoutusta tuottava yritys.

Noponen on monesti palkittu kasvuyrittäjä, hän on mm. valtakunnallinen vuoden yrittäjänainen ja lisäksi hänet on valittu mm. vuoden nuoreksi johtajaksi ja yrittäjäksi. Yrityksen palveluiden kautta on työllistynyt tuhansia erityisesti osatyökykyisiä työnhakijoita ympäri Suomen. Yritys toimii yli 30 paikkakunnalla Suomessa. Noposen yksin omistama yhtiö on yksi menestyneimpiä naisen johtamia yrityksiä Suomessa.