Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun hallinnoima fFactor-hanke on koulutus-, kehittämis- ja tutkimushanke, jonka tavoitteena on liikkeenjohdollisten koulutusten avulla tukea yrittäjiksi aikovia tai yrittäjinä toimivia naisia sekä naisia, jotka haluavat edistää omia uramahdollisuuksiaan. Kasvun kipinät -seminaari on osa fFactor-hankkeen suosittua seminaarisarjaa.

Kasvun kipinät -seminaari

Sytykkeitä kestävään kasvuun

Ohjelma

Aika  //  Torstai 12.4.2018 klo 14:30–20:00

Paikka  //  Hotelli Lasaretti, Aurora-sali, Kasarmintie 13 B, Oulu

 

Kipinämestarina toimii Minna Åman-Toivio

 

14:30

Ilmoittautuminen ja hehkuva smoothie

   

15:00

Seminaarin alkukipinät

Minna Åman-Toivio

   

15:10

Kasvukipinä:
Miten arvot vaikuttavat yrittäjän ja yrityksen kasvuun?

Varadekaani, professori, fFactorin ohjausryhmän puheenjohtaja Anna-Maija Lämsä  //  Jyväskylän yliopisto 

Mitä itseasiassa tavoitellaan, kun halutaan kasvaa? Arvot vauhdittavat toimintaa. Mitä vaikutusta niillä voi olla lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä? Anna-Maija Lämsä tuo tutkimustensa valossa tietoa siitä, millainen koulutus aidosti muuttaa ihmistä ja hänen toimintaansa. 

   

15:40

Yrittäjäkipinä:
Rakasta mitä teet ja tee toisin kuin muut!

Toimitusjohtaja Katja Noponen  //  Katja Noponen

Yrityksen kasvu lähtee kasvuyrittäjän tahdosta. Katja Noposen tarinan kautta kuulemme yrittäjän rohkeudesta, yrityksen kasvattamisesta sekä yksinäisyydestäkin. Kasvuun tarvitaan asenteen lisäksi kykyä ajatella toisin ja isosti.   

16:10

Omistajuuskipinä:
Omistaminen, yrittäjyys ja yrityksen johtaminen – eri roolit kasvun tukena

Hallituksen puheenjohtaja Miia Porkkala  //  Aho Group

StartUp-maailma on vain osa yrittäjyyden kirjoa. Perheyrittäjätaustainen Miia Porkkala valottaa pitkän tähtäimen yrittäjyyden arkea, vahvuuksia ja mahdollisuuksia. Yrityksen kasvustrategian lisäksi yrityksellä tulee olla myös omistajastrategia!   

16:40

Tauko ja salaattibuffet

 

   

17:20 

Kipinä Talk Show:
Tarinoita markkinoinnin ja myynnin kasvukentiltä

Tulokset tehdään yrityksen ulkopuolella. Asiakkaat lopulta päättävät, kasvaako yritys vai ei. Kipinä Talk Showssa kuulemme growthFactor-ohjelman kasvuyrittäjien parhaat opit myyntiin ja markkinointiin – ja kuinka niiden avulla yritys saadaan kasvulentoon!

Toimitusjohtaja Heidi Jaara  //  Balmuir

Toimitusjohtaja Jonna Muurinen  //  Kuulu

Yrittäjä Riikka Pesämaa  //  Pikku-Riikka

   

18:00

Strategiakipinä:
Kestävää kasvun imua

Satu Mehtälä  //  Boardman

Kasvuun tarvitaan uusia keinoja ja uusia ajattelutapoja. Toimialan murroksia tuottavat yritykset usein kasvavat nopeasti. Kestävän kasvun imuun tarvitaan uutta ajattelua asiakkaista, yhteistyökumppaneista ja ennen kaikkea arvon tuottamisen tavoista.   

18:30

Tauko 

 

   

18:45

Talouskipinä:
Kasvata yritystä ja sen arvoa

Toimitusjohtaja Satu Ahlman  //  Ahlman & Co Development

Yrityksen arvo voi olla rahallista, aineellista tai aineetonta. Mistä yrityksen arvo koostuu lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä? Miten yrittäjä tai johtaja huolehtii yrityksen arvon kehittymisestä? Kilpailukykyä ja vaikuttavuutta luodaan myös luomalla asiakkaalle arvoa yhä enemmän.   

19:15

Johtamiskipinä:
Tee päätöksiä – mutta älä jää niiden kanssa yksin!

Omistajayrittäjä Satu Helkama  //  Helkama-yhtiöt

Yrittäjän liika yksinäisyys voi olla sekä kuluttavaa että kasvun este. Päätöksenteon tärkeys ja vaikutukset moninkertaistuvat yrityksen kasvaessa. Laajemmat näköalat, osaaminen ja neuvot auttavat parempiin päätöksiin. Mutta ketä kuunnella ja mistä tunnistaa hyvät neuvot? Mitä päätöksenteossa tulee huomioida ja miten kehittyä siinä?   

20:00

Päätöskipinät