Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun hallinnoima fFactor-hanke on koulutus-, kehittämis- ja tutkimushanke, jonka tavoitteena on liikkeenjohdollisten koulutusten avulla tukea yrittäjiksi aikovia tai yrittäjinä toimivia naisia sekä naisia, jotka haluavat edistää omia uramahdollisuuksiaan. Kasvun kipinät -seminaari on osa fFactor-hankkeen suosittua seminaarisarjaa.

Kasvun kipinät -seminaari

Sytykkeitä kestävään kasvuun

Sytyttäjät

Satu Ahlman

Satu Ahlman

Toimitusjohtaja / Ahlman & Co Development 

Satu Ahlmanilla on pitkä kokemus yksityisen liiketoiminnan kehittämisestä ja erinomaiset verkostot. Hän on ollut mukana satojen hoivayritysten alkutaipaleella, kehittämisessä ja kasvussa, kriisikonsultoinnissa ja yritysjärjestelyissä. Satu on innostava, asiantunteva ja napakka sparraaja, jonka intohimo on saavuttaa yhteinen tavoite. Sadun vahvuuksia ovat erityisesti kasvurahoitus, myynti ja markkinointi sekä erityisesti hoiva- ja hyvinvointialan yrittäjyyden kehittäminen. Satu jämäkät kasvuopit antavat varmasti vauhtia yritykselle – alasta riippumatta.


Satu Helkama

Omistajayrittäjä / Helkama yhtiöt

Satu Helkama on 4. sukupolven perheyrittäjä. Satu tuli osakkaaksi perheyhtiöön ja sitä kautta mukaan hallitustyöhön vuonna 1999. Vuodesta 2005 Satu on ollut päätoimisesti mukana Helkaman eri yritysten toiminnassa sekä Helkama Emotor Oy:n pääomistajana. Tällä hetkellä Satu toimii polkupyörä- ja kaapelikonserni Helkama Emotorin emoyhtiön toimitusjohtajana sekä hallituksen jäsenenä Helkaman kaapeli-, polkupyörä-, automaahantuonti-  ja autonvuokrausyhtiöissä. Helkama-yhtiöiden brändejä ovat Helkama, Jopo, Insera, KTM, Merida, Skoda, Avis ja Budget. Satu nauttii yrityksen monialaisuudesta, joka antaa hänelle pohjan laaja-alaiselle liiketoiminnan ymmärrykselle. Rohkeus, riskinottokyky ja itsensä peliin laittaminen – siinä Sadun kasvun elementit.

Satu Helkama

Anna-Maija Lämsä

Anna-Maija Lämsä

Varadekaani, professori, fFactor-ohjausryhmän pj /  Jyväskylän yliopisto, WeAll-hanke

KTT Anna-Maija Lämsä on henkilöstöjohtamisen professori ja varadekaani Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen tutkimusalueensa ovat johtamis- ja organisaatioetiikka, työn ja perheen yhteensovittaminen sekä johtamisurat ja -koulutus sukupuolen näkökulmasta. Hän on saanut useita kunniamainintoja ja palkintoja tutkimuksestaan sekä Suomessa että ulkomailla. Parhaillaan Anna-Maija Lämsä on vastuullinen tutkija ja varajohtaja Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston työelämää koskevassa tutkimushankkeessa WeAll. Lisäksi hän johtaa Organisational ethics, Leadership and HRM -tutkimusryhmää Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Anna-Maijan johdolla fFactor-hankkeessa tehdään tutkimustyötä, jonka tavoitteena on kehittää selvittää naisille suunnatun johtamiskoulutuksen vaikuttavuutta.


Satu Mehtälä

Boardman

KTM Satu Mehtälä on liikkeenjohdon kehittäjä, jolla on monipuolinen kokemus taloushallinnon, yritysviestinnän ja markkinoinnin johtotehtävistä sekä yritysrahoituksesta ja yleisjohdon tehtävistä. Hän on toiminut mm. Lentekin talous- ja markkinointijohtajana Venäjällä, YIT-yhtymä Oyj:n viestintä- ja sijoittajasuhdejohtajana, Ilmarisen viestintäjohtajana ja Tekstiili- ja vaatetusteollisuus Finatexin toimitusjohtajana. Hallituskokemusta hänellä on Fira Oy:stä, Kalevala Koru Oy:stä, Kotimaa Oy:stä, Woodprime Oy:stä ja Boardman Oy:stä. Mehtälä edistää start-up-yrittäjyyttä bisnesenkeliverkosto FiBANin aktiivisena jäsenenä. Hän on myös Naisten Pankin perustajajäseniä ja ensimmäinen puheenjohtaja.

Satu Mehtälä

Katja Noponen

Katja Noponen

Toimitusjohtaja / Katja Noponen

Katja Noponen on perustanut yrityksensä 26-vuotiaana ja yritys on nyt Suomen suurin yksityinen ammatillista kuntoutusta tuottava yritys. Noponen on monesti palkittu kasvuyrittäjä, hän on mm. valtakunnallinen vuoden yrittäjänainen ja lisäksi hänet on valittu vuoden nuoreksi johtajaksi ja yrittäjäksi. Yrityksen palveluiden kautta on työllistynyt tuhansia erityisesti osatyökykyisiä työnhakijoita ympäri Suomen. Yritys toimii yli 30 paikkakunnalla Suomessa. Noposen yksin omistama yhtiö on yksi menestyneimpiä naisen johtamia yrityksiä Suomessa.

 


Miia Porkkala

Hallituksen puheenjohtaja / Aho Group

Toisen polven perheyrittäjä Miia Porkkala työskentelee nykyisin AhoGroup-yhtiöryppään hallituksen puheenjohtajana. Sitä ennen hän toimi perheyhtiön Rukakeskus konsernin toimitusjohtajana vuosina 2004–2014. Aho Group -yhtiöön kuuluvat matkailu- ja majoitusliiketoimintaa harjoittavat Rukakeskus-konserni sekä terveydenhuoltoalalla toimiva Aava Terveyspalvelut -konserni. Rukakeskus-konsernin muodostavat Rukakeskus Oy, Pyhätunturi Oy sekä TuottoOmistus Oy. Aava Terveyspalvelut -konserniin kuuluvat Aava lääkärikeskus -ketju, Pikkujätti-lastenlääkäriasemat sekä Uudenmaan Seniorikodit Oy. Vähemmistöosakkuudet konserneilla on Tunturimax Oy:ssä, Syöpäsairaala Docrates Oy:ssä sekä Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä.

Miia Porkkala

Kipinä Talk Show

Heidi Jaara

Heidi Jaara

Toimitusjohtaja / Balmuir

Heidi Jaara on ylellisiä ja eettisiä muoti- ja sisustustuotteita tarjoavan Balmuirin yrittäjä, jonka missiona on tuottaa iloa ja mielihyvää luomalla uniikkeja tuotteita erikoisista ja kauniista materiaaleista.


Jonna Muurinen

Toimitusjohtaja / Kuulu

Jonna Muurinen on digi- ja somemarkkinointia sekä -koulutuksia tarjoavan Kuulu Oy:n perustaja, joka haluaa viedä sosiaalisen median osaamista Suomessa eteenpäin.

Jonna Muurinen

Riikka Pesämaa

Riikka Pesämaa

Yrittäjä / Pikku-Riikka

Riikka Pesämaa pyörittää Limingassa vanhaan navettaan rakennettua, naistenvaatteita ja asusteita tarjoavaa Pikku-Riikka-putiikkia sekä verkkokauppaa. 

Kipinämestari

Minna Åman-Toivio

Minna Åman-Toivio

Toimitusjohtaja / MedKit Finland

Seminaarin kipinämestarina ja juontajana toimiva Minna Åman-Toivio on MedKit Finlandin perustaja ja toimitusjohtaja. Aina sanavalmis ja tehokas Minna toimii myös kaupunginvaltuutettuna.